Nieuws

Previous Next

Hieronder een eerste overzicht van items die we mogen veilen zondag 18 december. De items zijn allen kostenloos beschikbaar gesteld. Hiervoor onze dank!

nefit

 

keizer

 

rotink

 

tuin

 

terdoest1

ics

 

ics

 

ics

 

Er zijn allerlei activeiten georganiseerd voor de kinderen. Zo is er een speurtocht uitgezet langs de historische route. De kinderen moeten een advertentie uitknippen die as woensdag/donderdag op de voorpagina van het Hofweekblad staat. Hierop staat beschreven wat de opdracht is tijdens de speurtocht. Deelname kost €1,- per kind. Hiervoor ontvangen ze wel een schitterende kerstmuts en maken ze kans ok enkele leuke prijzen die zijn aangeboden door de bazar van Joh. Tevens is er gratis drinken voor de kinderen en zijn er op de markt meerdere lekkere dingen gratis te krijgen. WHC en WVV verzorgen een spel waarbij de kinderen enkele ballen moeten gooien of schieten door gaten in een doek voor de goal. Mike ter Wierik (speler Heracles 1) heeft voor ons een bal met handtekeningen van de complete selectie van Heracles geregeld. Ook een Heraces pet en sjaal worden door de Almelose club beschikbaar gesteld.

Previous Next

Via een geheel vernieuwde wandelroute komen de bezoekers via het kerkhof aan bij de vernieuwde kerststal achter de kerk waar Josef en Maria met het pas geboren kindeke verblijven. De H.E T- Tent zal onderdeel uitmaken van de route net als het ‘Pastoors Bos daarachter”. Kortom; deze vierde ‘levende kerststal’ wordt indrukwekkender dan ooit”, weet Hans Mulders, initiatiefnemer van het event. “Het is geweldig te zien dat inmiddels zo’n 75 vrijwilligers meewerken aan ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’.

Het evenement krijgt dit jaar wederom een kwalitatieve nieuwe impuls:

Er zijn diverse optredens van koren die kerstliederen zingen. Dit jaar is o.a. het uit Borne afkomstige Gospelkoor Spirit en het 65- koppige koor Match uit Haaksbergen aanwezig. Ook zijn de dames van Sizz’ling van de partij. Dus mis het niet op zondag namiddag en avond 18 december vanaf 17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.hengevelde.nl.

Engelen hoog in de lucht, zingen het kerstkindje toe. Herders, waaronder tientallen herderskinderen, komen met hun schaapjes naar de stal. Langs de wandelroute zingen koortjes en spelen muzikale ensembles kerstliederen. De wandelroute, ongeveer een kilometer lang, leidt ook dit jaar weer langs de begraafplaats waar vele honderden kaarsjes branden.

Verse broodjes en hoorngeschal

Eerder die zondagmiddag, om 15.30 uur verzorgt muziekvereniging Amuzant een kerstconcert in de Petruskerk. Van daaruit vertrekken Jozef, Maria en hun kind op een ezel naar de nieuwe kerstkribbe. Het centrale hart van het kerkdorp Hengevelde wordt nu ingericht met taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. Er lopen ezels en schapen in kleine afzettingen bij een bakhuis met verse broodjes en langs vuurkorven waar kinderen marshmallows mogen roosteren. Er komen midwinterhoornblazers en op verschillende plekken zingen koren. Ook de ouders en de kinderen van de plaatselijke Petrusschool en Kinderdagverblijf Bommel de Beer werken mee. Zij organiseren een gezellige kerstmarkt waar ze hun creatieve kerstcreaties aanbieden.

Gift Stichting 4 Jason

“De toegang tot ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’ is gratis, maar we zetten er wel weer een bus neer voor een vrije gift. Ook houden we wederom een veiling op het terrein. “Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting 4 Jason, het goede doel waarvoor we dit jaar hebben gekozen. 10 juni 2016 gebeurt er in het buitengebied van Neede een ernstig ongeluk waarbij Jason is betrokken. Jason was wezen kijken naar het inkuilen. Op de terugweg werden ze aangereden, de tractor waar Jason bij op zat kantelde en Jason raakte eronder bekneld. Door dit ongeval loopt de 8 jarige Jason een hoge dwarslaesie op. Vrijwel alle functies in schouders, armen, buik en benen zijn weg. Omdat er in het gezin al de nodige zorg aanwezig is (zowel de zus als moeder van Jason zijn mindervalide) en om er voor tekerstmarkt 2015 44zorgen dat Jason en zijn familie zich kunnen richten op wat voor hen het belangrijkste is; namelijk focussen op het zoeken naar mogelijkheden voor een zo goed mogelijk leven voor Jason en het gezin hebben betrokkenen de “Stichting4Jason” opgezet, licht Mulders toe. “Zij hebben de stichting opgezet om geld in te zamelen voor meerdere doelen. Om het gezin minder afhankelijk te laten zijn en eigen vrijheid te geven is het 1e doel – een aangepaste auto te realiseren waarin het volledige gezin zich kan verplaatsen. Dit betekent dat de auto meer aanpassingen nodig heeft dan alleen voor het vervoer voor Jason. Op de website van de Stichting 4 Jason leest u meer over hun ervaring en de te realiseren doelen.”

Dit jaar dus een andere locatie.

Previous Next

Lees het volledige artikel op Wegdamnieuws.nl

Met een brandende fakkel als lichtvoering door de duisternis schoof het in grote getale opgekomen publiek voetje voor voetje langs de attracties op het 400 meter lange voetpad. Indrukwekkend waren de 500 lichtjes op het kerkhof (zie foto bij lees meer). Diverse personages uit het kerstverhaal passeerden de revue (KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM) , met als Maria, Jozef en Jezus die werden vertolkt door Marleen Rupert, Niels Pierik en hun pasgeboren zoon. De kerstmarkt zelf was drukker dan ooit, met name bij de catering was onder andere de glühwein niet aan te slepen. De veiling en de vrije giften hebben een mooi bedrag opgeleverd voor het goede doel! Ronald Pelle namens de Petrusschool : “De opbrengst was in ieder geval goed te noemen, hoe goed zal de komende dagen moeten uitwijzen als de kosten en baten zijn afgewogen, In ieder geval nog beter dat afgelopen editie! We hebben veel enthousiaste geluiden gehoord, het bezoekersaantal lag dik boven de 2000! We hebben omzet door opzet! Het terrein was namelijk anders ingedeeld, de vrachtwagen als podium hadden we vorig jaar bijvoorbeeld niet en als je naar de uitgang wilde kwam je langs de oliebollen en de catering. Men komt daar dan weer mensen tegen hé! We hadden wel uren door kunnen gaan met de verkoop, maar je moet ook aan de lokale horeca bedrijven denken, die zat ook mooi vol naderhand! Langs deze weg nogmaals dank aan de vele vrijwilligers, was top!”

Ook mede-organisator Hans Mulders was uitermate tevreden: Ja, ik ben uitermate tevreden! Veel goede reacties gehad, omdat ik incognito rondliep had niet iedereen mij in de gaten. Maar veel ooh’s en aah’s gehoord, met name op het kerkhof. Dat idee hadden we afgelopen jaar al, maar door enkele negatieve geluiden hebben we het toch maar een jaar uitgesteld. We hebben het bij het kerkbestuur neergelegd en die reageerden positief. Als het maar respectvol gebeurde, geen rennende kinderen en dergelijke, daar was dus absoluut geen sprake van! De weersomstandigheden waren natuurlijk ook perfect, we hadden nog een parachute achter de hand , maar dat bleek gelukkig niet nodig. Verder: ik vond de ambiance prachtig, in januari gaan we evalueren en beslissen of er een vierde editie komt!”

KERK

De volle Petrus en Pauluskerk in Hengevelde kreeg zondagmiddag als opmaat naar het Kroamschudd’n al bezoek van diverse herders, de drie Koningen en zelfs een echte ezel. Daar richtte herder Nicos zich aan alle aanwezigen om toch vooral naderhand de oversteek te maken, al was het maar voor het goede doel. 

MIKE

Mike te Wierik (op de foto hierboven met zijn keeper van WVV’34 C1 Rens Aarnink) was met zijn vriend Hamoudi Jaafil zo goed als onherkenbaar bij het schietspel raak de bel. "Ik vond het erg leuk om te doen, ik denk dat iedereen het leuk vond. De kinderen vonden het gaaf om te schieten getuige de opkomst bij dit onderdeel. De meeste kinderen kochten wel minimaal 2 lootjes in plaats van 1 ha ha!. En volgens mij hadden ze ook niet verwacht dat wij ook geschminkt en verkleed zouden zijn. En ik moet Hamoudi Jaafil en Rens Aarnink ook bedanken die ontzettend goed geholpen hebben bij dit onderdeel. Al met al een leuke avond, waarbij er hopelijk veel geld is opgehaald voor het goede doel!" aldus Mike.

OLIEBOLLEN

De verkopers van de traditionele oliebollen konden eveneens tevreden terug kijken, Lisette Kuipers: ”Het was prima! De opbrengst lag hoger dan afgelopen jaar, we stonden op een ideale plek zo vlak bij de uitgang in een mooie kraam! Het liep mooi door, het goede doel zal er blij mee zijn!”

KERKHOF

Ten slotte Lennard Kiezenbrink over zijn optreden op het kerkhof: ”Ie könt der better stoan als lig’n!”

De 500 lichtjes op het kerkhof maakten indruk, zoals hier te zien is op de luchtfoto van Charles Koebrugge

Zoeken

Like ons @Facebook

Over Stichting 4 Jason

stichting4jason logo web10 juni 2016 gebeurt er in het buitengebied van Neede een ernstig ongeluk waarbij Jason is betrokken. Jason was wezen kijken naar het inkuilen. Op de terugweg werden ze aangereden, de tractor waar Jason bij op zat kantelde en Jason raakte eronder bekneld. Door dit ongeval loopt de 8 jarige Jason een hoge dwarslaesie op. Vrijwel alle functies in schouders, armen, buik en benen zijn weg. >>lees meer

Contact

Organisatie Kerstmark / levende kerststal

Hans van de Bloemenruiker ;)

Goorsestraat 20d

7496 AD Hengevelde

T. +31 (0)547 33 30 33
info@kroamschuddeninhengevelde.nl

© 2015 kroamschuddnhengevelde.nl. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search